Ditare, meer dan kronen alleen..

Wij zien Ditare niet uitsluitend  als een vervanger van het bestaande kroon- en brugwerk. Het vakmanschap van de tandtechnieker blijft in bepaalde gevallen gewoon noodzakelijk. Zeker wanneer de patiënt hoge eisen stelt op het gebied van esthetiek (front), lijkt het vakmanschap van de tandtechnieker ons heel belangrijk.

Bestaande grote (composiet)vullingen

Met composiet is tegenwoordig veel mogelijk. Echter er zijn ook nadelen aan het gebruik van composiet. Zo is er sprake van krimp tijdens uitharden en zorgt daarbij voor spanning op het element, vergt een juiste verwerking ervan veel geduld / tijd en is de vormgeving en afwerking van de knobbels en rondingen in het mesiale- en distale vlakken vaak een kunst op zich. Een goede composiet vulling kost (veel) tijd en materiaal. Vraag is dan ook of het tarief wat u hiervoor kunt vragen voldoende is voor een gezond rendement.
In sommige gevallen kan het de voorkeur hebben om te werken met een composiet kroon of inlay die uiterst precies kunnen worden vorm gegeven en die een paar uur later spanningsvrij en snel kunnen worden gecementeerd.

Kronen in de molaarstreek

Voor elementen die niet meer te redden zijn met composiet rest momenteel maar 1 oplossing: een kroon. Voor veel patiënten is een kroon vaak (te) duur en kiest men ervoor om het element dan maar te extraheren. Dit is vaak het begin van het verval van het gebit. Door het ontstane diasteem gaan aangrenzende elementen los(ser) staan en zullen uiteindelijk mogelijk ook verloren gaan. Wanneer u een goedkoper alternatief kunt bieden, een alternatief wat (grotendeels) wordt vergoed door de aanvullende verzekering, is de kans dat de patiënt hiervoor kiest groter.

Volgen van slijtage van elementen, beetverhogingen

Dankzij de uitermate hoge nauwkeurigheid van de mondscanners kunt u de slijtage van gebitten goed vastleggen. Door verschillende scans met elkaar te laten vergelijken (momenteel nog niet standaard in de software geïntegreerd) krijgt u een beeld van de slijtage van hete gebit. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om met Ditare restauraties een betaalbare  beetverhoging te realiseren.

 Orthodontie

Een ander voordeel van Ditare is dat u door het gebruik van een uiterst nauwkeurige mondscanner mogelijk uw gebitsmodellen elektronisch op te slaan. Dit bespaart u opslagruimte van de traditionele modellen en voorkomt dat deze modellen zoek raken.

Daarnaast heeft 3M reeds een gevalideerde connectie met invisalign. Dental Wings werkt aan deze connectie.

Implantologie

Wanneer het implantaatsysteem van uw keuze beschikt over scanabbutments dan kunt u ook Ditare gebruiken in bij uw implantaatpatiënten. Zo is het mogelijk om een tijdelijke kroon te maken uit PMMA. Wanneer u deze restauratie uit occlusie plaatst is het tevens een perfect healing abbutment. Maar ook voor permanente oplossingen kunt u in de molaarstreek perfect gebruik maken de speciale Vita Enamic blokken t.b.v. implantaten. Deze nano composiet blokjes zijn reeds voorbereid voor een universeel abutment.

De perfecte afsluiting van een Endobehandeling

De buitenlucht en bacterien in de mond vormen de grootste bedreiging voor het welslagen van een endobehandeling. Een endobehandeling welke moet worden afgesloten met een (slecht passende) noodvoorziening is dus niet wenselijk. Met Ditare bent u in staat de patiënt te voorzien van een perfect sluitende inlay of (tijdelijke) kroon direct nadat u de endobehandeling heeft verricht.

Andere redenen om te kiezen voor Ditare….