Dental Wings
CAD CAM Station

Ditare
Design Service

Dental Wings CAD CAM Station

Dental Wings is een Canadese leverancier die 100% gespecialiseerd is in het ontwikkelen van dentale scanners en dentale ontwerp programma’s. Enkele jaren geleden heeft Straumann een groot aandeel in Dental Wings verworven.

Eenvoudige wizard

Om het ontwerpen makkelijker te maken heeft Dental Wings een “wizzard” ontwikkeld die minder geoefende gebruikers stap voor stap door het ontwerpproces heen leiden.  Deze wizzard ligt als een “laag” over het uitbreide software pakket heen en maakt schermen overzichtlijk zonder dat er iets van de functionaliteit verloren gaat. Na enige oefening is het mogelijk om binnen 10 minuten een kroon, on- of inlay perfect vorm te geven

CAM Module

Wanneer het ontwerp klaar is moet bepaald worden hoe dit het beste gefreesd kan worden. In de CAM module geeft u aan welk materiaal u wilt gebruiken en waar het “ophangpunt” gepositioneerd moet worden. Vervolgens berekent het CAM programma de optimale frees- of slijpstrategie afhankelijk van de machine en materiaal.

Training en Support

Bij de aanschaf van het DITARE CAD CAM workstation is een training en een jaar lang tele-support van onze digitale tandtechnici inbegrepen. Uiteraard krijg u het eerste jaar ook alle updates gratis geleverd. Vanaf het 2e jaar worden er licentiekosten in rekening gebracht en bieden wij u de mogelijkheid om een optioneel support abonnement af te sluiten.

Voordelen

  • Snel en eenvoudig een digitale restauratie ontwerpen
  • Leuke afwisseling van uw werkzaamheden
  • Snelle behandeling van patient mogelijk, binnen een uur na de preparatie kunt u de restauratie plaatsen
  • Volledige controle over het ontwerp
  • Geen noodvoorzieningen meer noodzakelijk
  • Telefonische en online support van gespecialiseerde digitale tandtechnici

Video ontwerpproces 

Ditare Design Service

Ervaringen gebruikers met Ditare Design service 

Ditare Design Service

U kunt er ook voor kiezen het ontwerp uit te besteden aan onze gespecialiseerde digitale tandtechnici. Meld u het werk van tevoren, dan krijgt u binnen 2 uur het ontwerp terug in uw praktijk. Uiteraard wordt rekening gehouden met uw wensen t.a.v. pasvorm en vormgeving.

Desgewenst sturen wij zelfs (op afstand) uw freesmachine aan en controleren wij de productie ervan. Het enige wat u hoeft te doen is het juiste blokje in de machine te plaatsen.

Uw investering blijft met deze oplossing beperkt, u heeft geen doorlopende licentiekosten en u hoeft geen tijd te investeren in een leercurve.

Door de Ditare Design Service wordt het erg makkelijk om de stap naar chairside werken te maken. En natuurlijk kunt u later altijd nog besluiten om uw eigen Ditare CAD/CAM-station aan te schaffen.

Wij staan klaar om u te helpen met de volgende stap richting de toekomst.