Heeft u vragen, wij zijn u graag van dienst.

We kunnen ons voorstellen dat u veel vragen heeft. Enkele veel gestelde vragen hebben wij hieronder al beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen of wilt u persoonlijk contact, bel ons dan of stel uw vraag via het contactformulier

Scannen en de scanners van Ditare

Waarom bieden jullie twee scanners aan?

We promoten de 2 scanners omdat deze betaalbaar en open van structuur zijn. Uiteraard is het mogelijk om ook een koppeling te maken andere (half) open scanners zoals de Trios en Carestream.  Deze hebben echter een heel ander prijskaartje.

Wat is het verschil tussen de scanners die jullie aanbeden?

De 3M scanner is een scanner die veel mogelijkheden biedt en die u dankzij een 3D weergave in staat stelt om de preparatie nauwkeurig te inspecteren. Daarnaast biedt het 3M connection center een groot aantal mogelijkheden die de digitale werkwijze ondersteunen (modellen, koppeling met invisilign etc). De gebruiker moet een verplichte bijdrage leveren van 199 euro / maand om gebruik te kunnen maken van de scanner (licenties) en het connection center.

De Dental Wings intra orale scanner is een scanner die gebaseerd is op de nieuwste technologie. Omdat deze scanner pas op de markt is, staat deze nog aan het begin van zijn groei / leercurve. Dental Wings zal de scanner steeds verder uitbreiden en verbeteren. Meestal zal dit gebeuren door een software update, incidenteel zal wellicht een nieuw onderdeel nodig zijn. De scanner wordt momenteel op verschillende universiteiten getest.

Is voorbewerking noodzakelijk?

Alle intra orale scanners vereisen dat het te scannen gebied goed droog is. Onze scanners vereisen bovendien dat het tandoppervlak wordt gematteerd. 3M gebruikt hiervoor een speciaal poeder wat door de scanner wordt herkent. De Dental Wings IO scanner vereist ook een voorbewerking die de glans van de elementen wegneemt en zorgt voor een zuiver en snel scanresultaat. Dental Wings laat het graag aan de gebruiker over om te kiezen voor een poeder (makkelijk aan te brengen maar laat bij aanraking door b.v. de tong ook snel los) of een scanvloeistof die beter tegen vocht en aanrakingen bestand is. Het 3M poeder is niet geschikt voor Dental Wings scanners. Bekijk hier de reacties van enkele gebruikers op het voorbewerken.

Hoeveel tijd kost het voorbewerken

Het belangrijkste is het droog leggen van het te scannen gebied. Dis is eigenlijk bij alle scanners (dus ook de poedervrije) een essentiële stap voor een goed resultaat. De rest van de voorbewerking kost een geoefende gebruiker max 10 sec per kwadrant. Deze “extra” tijdsinvestering verdient zich dubbel en dwars terug bij het scannen. Dit gaat sneller en vooral veel nauwkeuriger. Zie voor ervaringen van gebruikers deze video.

Hoe kan ik het te scannen gebied drooghouden

Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Men kan gebruik maken van de zogenaamde wangpleisters om de speekselklier af te dekken maar daarnaast kan men ook gebruik maken van een krulzuiger. Een andere oplossing die heel goed werkt is het Isolite systeem. Deze speciale afzuiger houdt niet alleen het te scannen gebied heel mooi droog, het zorgt ook voor een uitstekende toegang tot het te scannen gebied zonder gebruik te hoeven maken van water rollen etc.

Kan de scanner ook worden gebruikt voor orthodontie?

Beide scanners die wij aanbieden hebben voldoende accuratesse om een full arch te kunnen scannen. Ook zijn beide scanners in staat om een open STL file te produceren wat u in een orthodontisch programma zou kunnen inlezen. 3M heeft bovendien een gevalideerde connectie met het invisilign systeem. Dental Wings is in gesprek met deze belangrijke leverancier maar nog niet in staat een directe koppeling te bieden.

Kan de scanner ook worden gebruikt voor implantologie?

De scanner kan ook worden gebruikt voor het scannen van implantaten. Hiervoor moet het implantaatsysteem wel beschikken over intra orale scan abutments en moet er een digitale bibliotheek beschikbaar zijn. Deze digitale bibliotheek maakt het mogelijk om de implantaatpositie vast te leggen en m.b.v. een t-base of standaard abutment een passende restauratie te ontwerpen

Kan ik ook edentate patienten scannen

Het is momenteel niet mogelijk om edentate patiënten te scannen. Deze beperking geldt voor alle (optisch werkende) scanners. Dit heeft alles te maken met het gebrek aan vaste referentiepunten en het feit dat zachte weefsels bij een normale afdruk vervormen. Deze vervorming, kan niet door een optisch werkend instrument worden gesimuleerd.

Wat is de maximale overspanning?

Dat is niet helemaal duidelijk. Voor de Dental Wings scanner stellen wij dat een overspanning over twee missende elementen geen problemen zal opleveren.

Wat zijn de doorlopende kosten?

Bij 3M betaalt de gebruiker een vast bedrag per maand (€ 199,- ex BTW) voor het gebruik van de scanner, het connection center en de doorontwikkeling van de software. Tevens worden voor deze bijdrage alle scans levenslang veilig bewaard door 3M. 3M investeert veel geld in het ontwikkelen van nieuwe digitale mogelijkheden en het is de verwachting dat het connection center steeds meer koppelingen en mogelijkheden zal faciliteren.

Bij Dental Wings koopt u de scanner inclusief een jaar lang aan updates en upgrades (extra mogelijkheden). Na dit jaar is het aan de gebruiker of hij de extra upgrades wil blijven ontvangen. In dat geval dient hij een nieuwe licentie te kopen. Indien de gebruiker tevreden is met de functionaliteit van de scanner en geen extra mogelijkheden wenst, hoeft deze niets te betalen en blijft het systeem gewoon werken. Uitsluitend bugs worden voor deze klanten nog hersteld.

Wat betekent licentievrij

De Dental Wings scanner is in principe licentie vrij. Dat wil zeggen, men is niet verplicht een nieuwe licentie aan te schaffen om gebruikt te kunnen blijven maken van de scanner. Ook hoeft de gebruiker geen casefee of clickfee af te dragen, de gebruiker mag de scanner zoveel als hij wil gebruiken zonder dat er variabele kosten in rekening worden gebracht. Jaarlijks zal Dental Wings echter komen met nieuwe functionaliteiten of significante verbeteringen. Om te blijven profiteren van deze verbeteringen kan de gebruiker zijn licentie verlengen. Doet deze dat niet, dan blijft de scanner werken op het met de functionaliteit die de scanner heeft op het moment dat de jaar-licentie die wordt meegeleverd, verloopt.

Hoe open zijn jullie systemen?

Beide scanners kunnen naast een digitale lab-bon ook een open STL bestand leveren. Een STL bestand bestaat uit niets meer dan een 3D weergave van de onderkaak, bovenkaak en de beet. Informatie over de patiënt, eventuele elektronische aantekeningen t.a.v. de outline, gewenste restauratie etc. komen niet mee in een STL file. Deze informatie is wel beschikbaar in het 3M connection center of het DWOS connect systeem. Labs kunnen zich aansluiten op deze clouddiensten van 3M en Dental Wings en op deze manier optimaal communiceren met u, de opdracht gever.

Wat is een STL bestand?

Een STL bestand is een 3D weergave van een opname. T.b.v. de tandheelkunde zijn meestal 3 STL bestanden noodzakelijk om de gebruiker ervan een goed beeld te geven van de intra orale situatie. Dit is een scan van de kaak / kwadrant waarin de preparatie zit, de antagonist en de beet. Deze 3 plaatjes kunnen worden ingelezen in alle grote tandheelkundige pakketten. Een STL bestand mist dus informatie over de casus zoals patiënt zijn/haar naam, preparatie gegevens en de gewenste output.

Hoe kan ik communiceren met mijn eigen Tandtechnisch laboratorium?

Dental Wings heeft hiervoor 2 mogelijkheden. Het gratis versturen van een STL bestand via b.v. we transfer of dropbox (een gemiddeld bestand is ongeveer 50 mb). Of de tandarts kan kiezen om gebruik te maken van DWOS Connect. Dit platform is gratis voor laboratoria die gebruik maken van Dental Wings design software. Laboratoria die gebruik maken van een ander dentaal software pakket kunnen een web toegang krijgen tot DWOS connect door een inbox aan te schaffen.

3M heeft om de communicatie met tandtechnische laboratoria te faciliteren het 3M connection center opgezet. Praktijken kunnen hun data gratis versturen naar alle aangesloten laboratoria. Een laboratorium wat zich wil aansluiten betaalt een kleine maandelijkse vergoeding. Via dit platform kunnen alle ordergegevens, inclusief de STL bestanden, worden ingezien.

Kunnen er ook andere scanners worden gebruikt i.c.m. Ditare?

Ja dat kan. In principe zijn alle open scanners, dus ook de Trios en de Carestream scanners, te combineren met de dental wings ontwerp software of Ditare Design service. Deze scanners zijn echter veel duurder in aanschaf (Trios ene CS 3600) en in gebruik (m.n. Trios).

Kunnen jullie ook andere scanners leveren?

In principe kunnen wij ook een Carestream scanner of Trios scanner leveren. Ditare zal zorgen voor een adequate koppeling en voor de facturatie als compleet chairside systeem (noodzakelijk om gebruikt te kunnen maken van de Kia Mia aftrek). De uitleg, service en garantie op deze systemen wordt geleverd door enkele partners die Ditare heeft gevonden om deze leveringen mogelijk te maken.

Het ontwerpproces met Ditare

Is het moeilijk om zelf restauraties te ontwerpen?

Dankzij de ingebouwde wizzard is het relatief eenvoudig om een enkelvoudige restauratie te ontwerpen. De wizzard leidt u stap voor stap door het ontwerpproces en het is bijna altijd mogelijk een stap terug te maken. Bovendien begeleiden wij u bij het maken van een ontwerp. Klik hier voor een video over het ontwerpproces met Dental Wings.

Wat kost het uitbesteden van het ontwerpproces?

De kosten zijn in 2016 €37,50 per element. Voor implantaatkronen rekenen wij € 12,50 extra. Voor deze vergoeding ontwerpen wij de restauratie, kunt u deze, indien gewenst, beoordelen voordat deze wordt gemaakt, en maken wij een freesfile aan. Dit file kunt u vervolgens zelf produceren op uw eigen frees of slijpmachine.

Hoe lang duurt het voordat ik een restauratie kan plaatsen?

We garanderen dat u een freesfile binnen 3 werkuren ontvangt. Vaak is dit echter sneller en kunt u na 1,5 uur al starten met het freesproces. Het frezen of slijpen van een kroon kost ongeveer een halfuur. Dus u kunt binnen enkele uren na het prepareren een perfect passende restauratie plaatsen.

 

Kan ik het ontwerpproces uitbesteden aan een assistente?

Alles kan maar wij zijn hier geen voorstander van. Het ontwerpen van een mooie, functionele kroon vereist toch wat meer tandheelkundig inzicht.

Uitbesteden of zelf doen, wat is jullie advies?

Wij adviseren u alleen te kiezen voor het zelf ontwerpen indien u het ziet als een nieuwe uitdaging en leuke afwisseling van uw werkzaamheden. Een andere overweging kan zijn dat u de patient direct, binnen een uur, wilt voorzien van een kroon, inlay of onlay. Heeft snelheid niet uw eerste prioriteit, ziet u er tegenop om dit ook nog te moeten doen of heeft u het simpelweg te druk, dan is uitbesteden vaak de beste optie. Indien u rekening houdt met de hogere investering en de doorlopende licentiekosten op de software, is het tot 120 restauraties goedkoper om het ontwerpen uit te besteden, nog afgezien van de tijd die het kost om dit te gaan doen.

Welke training geven jullie op de ontwerpsoftware?

Indien u ervoor kiest om het ontwerpen zelf te gaan doen, geven wij een dag training bij u in de praktijk. Daarnaast helpen wij u een jaar lang met eventuele problemen. Dat doen wij op afstand.

Het frezen of slijpen van met Ditare?

Wat s het verschil tussen frezen en slijpen?

Frezen is een verspanende techniek, slijpen is een schurende techniek. Bij het slijpen komt meer wrijving en dus meer warmte vrij vandaar dat hier een waterkoeling noodzakelijk is. Slijpen leent zich voor hardere materialen, frezen voor wat zachtere materialen.

Wat zijn de voordelen van de Roland frees- en slijpmachines?

De Roland Freesmachines zijn in compact en uiterst robuust. In tegenstelling tot veel andere dentale freesmachines hebben de Roland freesmachines een automatische gereedschapswisselaar. Bij Roland worden de restauraties achtereenvolgens gefreesd met een 2 mm frees, een 1 mm frees en tenslotte wordt het fissuurpatroon na bewerkt met een 0,6 mm frees. Hierdoor is een gladde en zeer nauwkeurige afwerking mogelijk. Nadeel van deze sequentiële frees/ slijp techniek is dat het proces wel wat meer tijd in beslag neemt, gemiddeld zo’n 30 min in het totaal.

Waar komen de Roland Frees en slijpmachines vandaan?

Roland is een Japanse leverancier. Van origine is Roland een leverancier van Keyboards en andere muziekinstrumenten. Het is de missie van Roland om vorm te geven aan de creativiteit. In de jaren 80 zijn ze daarom begonnen met het ontwikkelen van (3D) Printers, plotters, cutters en freesbanken. Hierin zijn ze een zeer belangrijke speler. Sinds de jaren 2000 levert Roland ook freesmachines voor de dentale sector.

Wat bepaalt de keuze tussen nat en droog produceren?

Dat is een belangrijke en vaak ook principiële keuze. Wilt u alle enkelvoudige (anterieure en posterieure) restauraties zelf kunnen maken, dan adviseren wij u een natte freesmachine omdat deze meer mogelijkheden biedt om esthetische restauraties te maken van (glas) keramische materialen. Door te kiezen voor een natte slijpmachine heeft u veel verschillende mogelijkheden.

Gelooft u meer in de toegevoegde waarde van het maatwerk van uw tandtechnieker voor restauraties in de esthetische zone en wilt u m.n. inlays, onlays en kronen make voor de zijdelingse delen, kies dan voor de droge freesmachine.

Hoe lang duurt het freesproces?

Het frezen of slijpen van een kroon kost ongeveer 30 minuten, afhankelijk van het materiaal, de grootte van de restauratie en het gekozen formaat blokje.

Wat zijn de mogelijkheden met de (droge) DWX4 machine?

Met de droge DWX4 freesmachine kunt u tijdelijke kunststof restauraties frezen, zirkonium (in de krijtfase) en Nano composiet restauraties. Daarnaast kunt u Vita Enamic frezen, een keramisch materiaal wat verreikt is met kunststof. Het voordeel van Nanocomposiet restauraties is dat deze direct te plaatsen zijn, reparabel zijn en door hun iets zachtere structuur, vriendelijker zijn voor de antagonist.

Wat zijn de mogelijkheden van de (natte) DWXW machine

Met een natte slijpmachine kunt u behalve Nano composiet en Vita Enamic ook vol keramische materialen zoals Vita Blocks en IPS Empress en glasachtige materialen zoals E-cad en Vita Suprintiy slijpen. Deze laatste materialen zij duidelijk harder dan de Nano composiet materialen en hebben een hogere translucentie. Wel vereisen deze materialen een nabewerking in een kristallisatie oven

Welke aansluitingen zijn nodig om droog te kunnen frezen?

De droge freesmachine heeft alleen een onderdruk nodig om te kunnen werken. Dit kan de afzuiginstallatie zijn die reeds in de praktijk aanwezig is of een zeer stille Renfert afzuiging. De machine beschikt ook over een luchtaansluiting om het werkstuk tijdens het frezen schoon te blazen. Indien deze voorhanden is, dan is het raadzaam deze aan te sluiten maar noodzakelijk is dat niet. Tenslotte dient de frees aangestuurd te worden door een PC die voorzien is van een (bedraadde) internet aansluiting.

Welke aansluitingen zijn nodig om nat te kunnen frezen?

De natte DWX4 W slijpmachine heeft een professionele Jaeger spindle en pneumatische gereedschapswisselaar. Het is dus noodzakelijk om deze machine aan te sluiten op een perslucht aansluiting met een relatief forse capaciteit. Of uw bestaande praktijk compressor voldoende (over) capaciteit heeft om de DWX4W te kunnen bedienen is praktijk afhankelijk en zal door specialisten van E-dental worden bekeken. Een wateraansluiting of afzuiging is niet noodzakelijk. De DWX4W heeft een nl een ingebouwd waterreservoir met filtersysteem. Het verdient de aanbeveling om na het frezen van 10 restauraties het filter te reinigen en het water te vervangen. Ook deze machine wordt aangestuurd door een PC (met een bedraadde internet aansluiting) welke naast de slijpmachine dient te staan.

Hoe nauwkeurig zijn de machines?

De machines zijn dankzij het sequentiële gebruik van 3 verschillende frezen (2 mm, 1 mm en 0,6 MM) in staat om zeer goed passende restauraties te maken. De tolerantie ligt voor beide machines in de buurt van plus of min 15 micron.

Kunnen indirecte restauraties ook al geprint worden?

De ontwikkelingen op het gebied van 3D printing gaan heel erg snel. Printers met voldoende accuratesse zijn nu al te koop voor een paar duizend euro. Het probleem is echter dat er nog geen gecertificeerde materialen zijn om blijvende restauraties te kunnen printen. Het zal naar verwachting nog wel enkele jaren duren voordat er materialen zijn getest en gecertificeerd. Ook is het nu nog onbekend wat de lange termijn resultaten/ eigenschappen van deze nieuwe materialen zijn. Het opbouwen van voldoende   “clinical evidence” zal nog vele jaren in beslag nemen. Om die reden kiest Dental Wings er dan ook voor om bestaande en beproefde materialen op een andere manier te gaan bewerken (laser milling). Wel is het zo dat Dental Wings software (en dus de Ditare systemen) dankzij de open structuur nu al moeiteloos kunnen communiceren met de meeste 3d printers. Uw investering in een Ditare systeem is dus toekomstbestendig.

Wanneer komt Dental Wings met de laser mill?

Het is zo dat Dental Wings op de IDS van 2015 een lasermill heeft laten zien. Dit was de zogenaamde eerste (alpha) versie. Inmiddels is Dental Wings een stuk verder met de ontwikkeling van deze techniek en verwachten zij op de IDS van 2017 te kunnen gaan starten met de verkoop van deze nieuwe machines. De verwachtingen rondom de lasermill, die gebruik maakt van beproefde materialen zijn hooggespannen. De lasermill is ontwikkeld voor de grotere tandartspraktijk. Over de prijs is nog niets bekend maar deze zal substantieel hoger zijn dan die van een conventionele freesmachine.

Uitproberen / demonstratie

Kan ik het systeem werkend zien?

In Breda hebben wij alle apparatuur aangesloten opgesteld staan. Ons bedrijf zit tegen een tandartsenpraktijk aan en mocht u een eigen patiënt gratis willen behandelen, dan kan dat in overleg wel geregeld worden. Daarnaast kunnen wij een demonstratie verzorgen bij u op de praktijk. Hieraan zijn wel kosten verbonden.

Kan ik het systeem testen in de praktijk?

Wij kunnen, tegen betaling van een kleine vergoeding, het systeem ook demonstreren bij u op de praktijk. Deze vergoeding wordt uiteraard gecrediteerd bij aanschaf van het systeem. We kunnen dan de dental wings of 3M scanner demonstreren en met een de DWX4 (droge) freesmachine één of twee restauraties maken. Om praktische redenen is niet mogelijk om de natte (dwx4W) machine naar een dergelijke demonstratie mee te nemen.

Kan ik het systeem huren?

Het is ook mogelijk om het systeem voor een korte tijd te huren. Voor een periode van maximaal 2 maanden kunt u een scanner en (droge) DWX 4 frees bij ons huren. U kunt dan zelf ervaren hoe het systeem werkt. Uiteraard maken wij in deze proefperiode de ontwerpen voor U. Maak een vrijblijvende afspraak met ons om meer te weten over de voorwaarden en kosten van een dergelijke constructie.

Cad Cam Materialen

Welke materialen zijn er?

Er zijn veel verschillende materialen. Bovendien komen er steeds meer materialen op de markt. Om u te helpen hebben wij hiervoor een aparte pagina gemaakt met zoveel mogelijk informatie over de verschillende materiaalsoorten, de voor en nadelen van ieder materiaal etc. Klik hier om naar die pagina toe te gaan.

Wat zijn de voordelen van composiet achtige materialen ?

Momenteel is er veel ontwikkeling op het gebied van composiet achtige materialen. Veel fabrikanten spelen in op deze trend omdat deze restauraties snel en eenvoudig te frezen of slijpen zijn, direct na het slijpen geplaatst kunnen worden, reparabel zijn in de mond en vriendelijk zijn voor de antagonist. Mist goed gecementeerd (volgen van het protocol) is de hechting van deze restauraties ook geen probleem.

Wat zijn de voordelen van de glasachtige materialen ?

Glasachtige en keramische materialen zijn dankzij Cerec en een uitgekiende marketing de standaard geworden voor chairside geslepen restauraties. Voordelen van deze materialen zijn dat ze veel sterker zijn dan composietachtigen en een hogere translucentie hebben. Hierdoor is het mogelijk om esthetische front restauraties chairside te maken. De vraag is echter of de hogere translucentie voor een inlay / onlay die in het posterieure gebied altijd noodzakelijk zijn

Financiële vragen

Wat betekent de Kia Mia aftrek?

De Kia Mia aftrek is een stimuleringsmaatregel van de overheid in milieuvriendelijke innovaties. Deze regeling wordt jaar op jaar herzien. Momenteel (2016) is het zo dat de regeling u in staat stelt om tot 55% van de gehele investering (incl BTW) extra af te trekken van uw inkomsten of vennootschapsbelasting. Voor meer informatie klik hier

Is de VAMIL van toepassing?

De Vamil is niet meer van toepassing op investeringen in chairside systemen.

Wat is het break even punt?

Dankzij de lagere investering is een Ditare systeem al rendabel vanaf 1 behandeling / week. Er zijn 3 aspecten die bij kunnen dragen aan het rendement. Dat is de omzetting van codes naar R codes (van een vulling naar een inlay), de marge op techniek in eigen beheer en tenslotte enkele kostenbesparingen.

Hoe kan ik het rendement inschatten?

We hebben een rekenmodel gemaakt die u in staat stelt om o.b.v. uw eigen behandelvolume, gewenste techniekprijzen en omzettingspercentages een inschatting te maken van het rendement. Klik hier om deze berekening te maken.

Welke techniekkosten mag ik vragen voor een kroon of inlay?

De NzA heeft een tarievenlijst “techniek in eigen beheer”. Hierop staan codes welke u in rekening kunt brengen. Wij zijn echter van mening dat, zeker composiet achtige, indirecte restauraties betaalbaar moeten zijn voor de patiënt en dus lager geprijsd zouden moeten en kunnen worden. Hiermee verhoogt u de acceptatie van uw patiënten voor dergelijke behandelingen. Wij adviseren daarom een tarief van 125 – 150 euro voor een composiet inlay en 150 – 175 euro voor een composiet onlay / kroon. Voor glasachtige materialen is een wat hogere prijs gerechtvaardigd vanwege de nabehandeling die noodzakelijk is.

Wie zijn wij?

Wie zitten er achter Ditare?

DITARE is een initiatief van 4 dentale ondernemingen. Mardent en Dental Cam zijn bedrijven die hun wortels hebben in de digitale tandheelkunde en ja meer dan 20 jaar een betrouwbare toeleverancier zijn voor de tandtechnische branche. E-dental en Hofmeester zijn de andere 2 bedrijven die achter Ditare zitten en hebben juist veel kennis van de tandheelkundige sector. E-dental is een equipment leverancier met een uitstekend service apparaat en Hofmeester levert graag alle verbruiksmaterialen, die horen bij een chairside behandelsysteem. Deze 4 bedrijven hebben allen hun specifieke toegevoegde waarde en garanderen u continuïteit.

Wat is Dental Wings voor een bedrijf?

Dental Wings is een innovatief Canadees dentaal Cad Cam bedrijf. Omdat Cad Cam tandheelkunde hun enige bron van inkomsten is, zijn zij volledig gecommitteerd om hun systemen steeds verder te ontwikkelen. Enkele jaren geleden heeft Straumann een meerderheidsbelang genomen en zijn de digitale activiteiten van Straumann (m.n.. op het gebied van implantaat planningssoftware (co diagnostix)) geïntegreerd met Dental Wings. Enkele jaren geleden heeft de Dental Wings de beslissing genomen om, naast lab software en scanners ook chairside workflows te gaan ontwikkelen. De IO scanner is hierin een eerste stap en in de nabije toekomst zal Dental Wings ook een Laser Mill systeem gaan introduceren.

Wat is Roland voor een bedrijf?

Roland is een Japanse fabrikant die als missie heeft om creativiteit vorm te geven. Begonnen in de jaren 70 met diverse synthesizers en andere elektronische muziekinstrumenten, zijn ze in de jaren 80 begonnen met het ontwikkelen van grootformaat printers, plotters en cutters. In de jaren 90 is men begonnen met het ontwikkelen van 3D printers en CNC gestuurde freesbanken om 3 dimensionale objecten vorm te kunnen geven. Begin 2000 is in het verlegde van deze ontwikkeling een dentale divisie opgestart die zeer robuuste, betaalbare en nauwkeurige freesmachines heeft ontwikkeld.

Wie verleent de service op de apparatuur?

De apparatuur heeft in principe weinig onderhoud nodig. Bij storingen zal de eerste lijn- service worden gedaan door de monteurs van E-dental.

Contactformulier

Ik heb een andere vraag of neem vrijblijvend contact met mij op voor:

Naam (verplicht)

Adres

Postcode

Vestigingsplaats (verplicht)

Telefoon/mobiel

E-mail (verplicht)

Ik heb een vraag